www.grenzrouten.eu
© 2008 - Alle Rechte vorbehalten
Vervielfältigung nur mit Genehmigung
Samstag, 27. Februar 2021 09:49:09
http:// www.grenzrouten.eu/content/mus/grenzrouten_nl/routen_nl/index.html

Routen


Routen

GrensRouten

As & rondwandelingen
De centrale as van het wandelnetwerk heeft een lengte van bijna 30 kilometer en loopt van Raeren (B) via het Drielandenpunt tot aan Orsbach (D). Daarbij volgt deze as de loop van de Belgisch-Duitse grens en de Nederlands-Duitse grens. De rondwandelingen die hierop aansluiten zijn spannende tochten van 9 tot 19 kilometer lang door drie landen. Deze tochten voeren u door de streek rond Aken, Kelmis, Plombières, Raeren en Vaals en zijn gebaseerd op thematische zwaartepunten, zoals de geschiedenis van de zinkertswinning, de dwergstaat Neutraal-Moresnet of de oeroude Landgraben die eens rond het Rijk van Aken lag.

GR-Uebersichtskarte-2017_Anschnitt_400

   

Brochure & kaart
Grensenlos wandelen!Op de volgende bladzijden vindt u informatie over specifieke thema’s met betrekking tot de grens- en cultuurgeschiedenis en nadere uitleg over het karakter en verloop van de verschillende routes. Deze informatie is op papier, in de vorm van een brochure incl. wandelkaart in het Nederlands of Duits voor 2 euro verkrijgbaar bij de volgende punten:

Nederland: VVV kantoor (Maastrichterlaan 73) in Vaals en lokale VVV-kantoren in Zuid-Limburg..

Aken: Mayersche Buchhandlung, NABU Aachen (Preusweg 128a), Fachbereich Umwelt, Reumontstraße 1-3, KuKuK (Köpfchen) Eupener Straße 420, Café Bellevue (Orsbach).

Belgie: Museum Vieille Montagne Kelmis (vanaf 14.09.2018), Maison du Site Minier in Plombières, Syndicat d'Initiative Gemmenich, Pottenbakkerijmuseum in Raeren, Tourist-Info in Eupen