GrenzRouten
Routennetze


Lokale rondwandelingen en routenetwerken

De volgende lokale rondwandelingen zijn op de nieuwe oriëntatieborden aangegeven en maken grensoverschrijdende oriëntering ter plekke mogelijk. Wandelkaarten hiervoor zijn verkrijgbaar in de boekhandel en bij toeristeninformatiebureaus.

   

Aachener Wald

Rondwandelingen in het Aachener Wald, Kornelimünster en Itertal
In het Aachener Wald zijn zes lokale rondwandelingen met korte wandeltochten van drie tot zes kilometer uitgezet en bewegwijzerd. Zij zijn met gekleurde, genummerde palen gemarkeerd. In het kader van het GrensRouten-project krijgen ook de rondwandelingen in Kornelimünster voor het einde van 2008 nieuwe genummerde wegwijzerpalen. Het gaat hier om vijf rondwandelingen, waaronder de aantrekkelijke rondwandeling door het dal van de Iterbach tot aan de voormalige ijzersmelterij Schmithof die aansluit op Grens- Route 1 door het Belgische Iterdal naar Raeren.

Informatie:
Wandelkaart lokale en regionale routes (D)Eifelverein e. V. (Uitg.): Wanderkarte Nr. 1 Aachen- Eschweiler-Stolberg. Düren 2008. Schaal 1 : 25.000(verkrijgbaar in de boekhandel of bij de Eifelverein)

  

Oost-België

Rondwandelingen Oost-België
Oost-België heeft een dicht netwerk van lokale rondwandelingen die aangegeven zijn met gekleurde kruis- en balksymbolen die in heel België worden gebruikt. Deze rondwandelingen, die uiteenlopen van een kort wandelingetje tot een lange wandeltocht, zijn beschreven in de wandelkaartenserie van de VVV van Oost-België. Een overzicht van alle wandelroutes biedt de wandelkaart "Eupener Land & Göhltal".

Informatie:
Wandelkaart lokale en regionale routes (B)Institut géographique national (Uitg.): Wandelkaart Eupener Land & Göhltal. Brussel 2007. Schaal 1 : 25 000.
Maßstab 1 : 25 000
www.eastbelgium.be

  

Zuid-Limburg

Rondwandelingen Zuid-Limburg
Het lokale wandelnetwerk in Zuid-Limburg bestaat uit meer dan 200 rondwandelingen van vier tot negentien kilometer lang. Zij zijn met gekleurde palen bij de kruisingen gemarkeerd.

Informatie:
Wandelkaart lokale routes (NL)Stichting VVV Zuid-Limburg (Uitg.): Wandelkaart Heuvelland-Oost. Schaal 1 : 25.000(verkrijgbaar bij de VVV Vaals of bij VVV Zuid-Limburg, Valkenburg)

   

Rondwandeling Vaals

"Historische Stadswandeling"
Deze zes kilometer lange wandelroute leidt vanuit Vaals naar het Drielandenpunt en terug. De route is aangegeven met bordjes met de tekst “ANWB Historische Stadswandeling Vaals”. Bepaalde gebouwen zijn van informatieborden met extra wetenswaardigheden voorzien.

  

Rondwandelingen (PDF)

 


 Link  Welkom
 Link  Evenementen 2020
 Link  Wegwijzers
 Link  Routen
 Link  Onderwerpen
 Link  Musea
 menupfeilrot  Wandeltips
     Link Langeafstandsroutes
     menupfeilrot Routenetwerken
     Link Verbindingswegen
 Link  Wandelcafés
 Link  Tourist-informatie
 Link  Contact
 Link  Colofon
 Link  Français
 Link  Deutsch