GrenzRouten

Dreiländerpunkt
Drielandenpunt: Waar niet alleen grenzen bij elkaar komen

Het Drielandenpunt is een topbestemming voor een dagje uit in de regio.
Drie grensstenen markeren het punt waar Nederland, België en Duitsland bij elkaar komen. In de periode van 1814 tot 1915 sprak men zelfs van een Vierlandenpunt omdat hier ook nog het meest noordelijke deel van Neutraal Moresnet de landsgrenzen raakte. De grens is verdwenen, de steen in het bos is er nog altijd.

Ook door grensstenen ingekaderd presenteert zich – iets verderop – het hoogste punt van Nederland, 322,5 meter hoog. Twee uitkijktorens bieden hier een fantastisch panorama. Wie de houten Wilhelminatoren beklimt, kan zeggen dat hij het hoogste uitkijkpunt van Nederland heeft beklommen. Nog hoger gaat het op de Boudewijntoren die aan de Belgische kant 50 meter boven het Drielandenpunt uitsteekt. En wie geen trappen wil klimmen, kan ook vanaf het terras van een restaurant van een bijzonder fraai uitzicht genieten.

Limburgse vlaai, frites of een meergangenmenu: op het Drielandenpunt vindt u het allemaal. Doolhof en speeltuin bieden een prettige vorm van vrijetijdsbesteding. Om het Drielandenpunt heen ligt een netwerk van bewegwijzerde wandelroutes voor interessante grenswandelingen in de bosrijke, heuvelachtige omgeving met het Drielandenpunt als ideaal startpunt of waardige bestemming. En voor wie meer wil dan wandelen, biedt het natuurbelevingspad interactieve belevenispunten met wetenswaardigheden over de natuur en de cultuur van de regio.


 Link  Welkom
 Link  Evenementen 2020
 Link  Wegwijzers
 Link  Routen
 menupfeilrot  Onderwerpen
     Link Het rijk van Aken
     menupfeilrot Drielandenpunt
     Link Westwall
     Link Neutraal-Moresnet
     Link Pelgrimage
     Link Königswald
     Link Galmeiwinning
     Link Smokkel
     Link Landgraben
     Link Grens Köpfchen
     Link Historisch Vaals
     Link Cultuurlandschap
 Link  Musea
 Link  Wandeltips
 Link  Wandelcafés
 Link  Tourist-informatie
 Link  Contact
 Link  Colofon
 Link  Français
 Link  Deutsch